Celokrajská osobitná kontrola v Prešovskom kraji. Objasnená nedeľňajšia krádež v Levoči. Ukradnuté býky a jalovice.

21.01.2014 Prešov

Celokrajská osobitná kontrola v Prešovskom kraji
Celokrajská osobitná kontrola bola zameraná na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky predovšetkým u jej nemotorových účastníkov.
Do akcie, ktorá sa konala v pondelok /20.01.2014/ v dopoludňajších hodinách bolo zaradených 115 policajtov / služby dopravnej polície, služby poriadkovej a železničnej polície /. Celkovo bolo zistených 148 priestupkov, z ktorých bolo 107 vyriešených v blokovom konaní, 34 priestupkov bolo vyriešených napomenutím a 7 priestupkov bolo oznámených na správne konanie. U piatich motorových a u jedného nemotorového účastníka cestnej premávky bolo zistené požitie alkoholu.


Objasnená nedeľňajšia krádež v Levoči
Dvom mladíkom vo veku 17 a 14 rokov vyšetrovateľ z Popradu včera /20.01.2014/ vzniesol obvinenie z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva.
Obaja obvinení pochádzajúci z Levoče, spolu s ďalším len 13 ročným chlapcom v nedeľu /19.01.2014/ mali vniknúť na pozemok jedného z rodinných domov na Ul. Novej, v Levoči, z ktorého odcudzili štyri elektrické káble, plátenné vrecia, niekoľko fliaš piva, vína a alkoholu rôznych značiek. Tento tovar si naložili na vopred zabezpečený vozík a z miesta odišli. Majiteľovi rodinného domu vznikla celková škoda 550,-Eur. Obaja obvinení sú stíhaní na slobode.

Ukradnuté býky a jalovice
Doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil zo stáda hovädzieho dobytka dvoch býkov a štyri jalovice.
Ku krádeži malo dôjsť v dobe od 18.01.2014 do 19.01.2014 v Spišskom Štvrtku, kedy z voľne prístupného čiastočne oploteného pozemku poľnohospodárskeho družstva po vypustení stáda hovädzieho dobytka z neho doposiaľ neznámy páchateľ ukradol býkov a jalovice. Týmto konaním vznikla poškodenej firme škoda viac ako 2.700,-Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Levoči začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.
 

Vyberte región